Искането на Районната прокуратура в Генерал Тошево за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъжа, изтезавал и заплашил с убийство 9-годишно дете, бе уважено от съда днес. Пред състав на Районния съд в Генерал Тошево, 61-годишният Костадин Димитров от село Кардам заяви, че съжалява за стореното и иска да работи, за да се грижи за момченцето и майка му.
Припомняме, че Районната прокуратура го задържа за срок до 72 часа, след като му повдигна три обвинения за престъпления, извършени спрямо 9-годишното дете. Вдовецът Костадин живеел на семейни начала с майката на пребитото в понеделник момче. В момента то е в добричката болница с майка си със сътресение на мозъка и множество травми от побоя. Служебният защитник на Димитров поиска по-лека мярка – подписка, за да се грижи за момчето, което отглеждал от годинка и половина. Пледира, че няма да извърши друго посегателство или да се укрие. Обвиняемият неколкократно заяви, че иска да работи, за да издържа съжителката си и малолетното й дете. Те обаче са изведени от дома му и кметът на Тошево ще ги настани в общинско жилище, съобщи прокурорът. Обвинението посочи, че Димитров и друг път е посягал на детето, упражнявал е насилие и над покойната си съпруга, вкл. пред свои съселяни. Съдът уважи искането на прокуратурата. Защитата съобщи, че няма да обжалва решението на първа инстанция, защото ще доведе до проточване на делото.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

2 коментара

  • Иванов 3 години ago

    Е,добре де.Човека се напил и бил детето.Не го оправдавам ,ама си е живо и ще бъде и здраво.А той иска да си гледа новото семейство и има къде да работи,но за това никой не мисли.Всеки е пердашил детето си поне по веднъж.Сега майката сама с 2 деца,той на държавна издръжка..А най -лошото най -отзад:Тоя дето уби човек /навярно пиян/ и му показвате рекламата накрая си е на свобода и вероятно продължава да си шофира.Това е Прокуратурата/или както казваше един познат ПРИКРИВАТУРА/.Приказката за кокошката и милионите си е актуална все още.

    • КОЛЕВ 3 години ago

      ДА СЪГЛАСЕН СЪМ , ЧЕ ВСЕКИ СИ Е ПЕРДАШИЛ ДЕТЕТО ПОНЕ ВЕДНЪЖ. НО ТОВА НЕГОВОТО СЪМ УБЕДЕН , ЧЕ НЕ Е ЗА ПРЪВ ПЪТ. КАЗВАМ ТОВА И ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ ДУМИ КАТО ЧОВЕК, КАТО ЛИЧНОСТ , КАТО ЧОВЕК , КОЙТО Е МАЛТРЕТИРАН ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 11 ГОДИНИ, И НА КРАЯ НО НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО , КАЗВАМ ТОВА КАТО ЧОВЕК , КОЙТО, НИКЪДЕ НЕ Е СПОМЕНАТО, ЧЕ МАЙКАТА ИМА 3 ДЕЦА ,Е СРЕДНИЯ СИН НА ЖЕНАТА . НЯМА ДА ОСТАВЯ ТОЗИ ИЗРОД ДА СЕ ИЗМЪКНЕ С ЛЕКО НАКАЗАНИЕ!!!!! КАЗАХ !!!!!