Днес Районен съд Генерал Тошево уважи искането на прокуратурата за удължаване на ареста на обвиняем за телефонни измами. 43-годишният Николай Атанасов от село Писанец, община Ветово, русенско, беше заловен преди дни и задържан под стража.
Припомняме, че на 24 януари, в Генерал Тошево, 43-годишният мъж въвел в заблуждение 67-годишна жена, като й се представил като Бонев от криминална полиция и получил 12 462 лева, 100 евро, 50 английски лири и около 19 грама златни накити. Със същия престъпен маниер той успял да измами и 69-годишен мъж, който му предал 300 лева.
И двете деяния „криминалистът Бонев”, извършил при условията на опасен рецидив. Мъжът е многократно осъждан на лишаване от свобода по аналогични обвинения.
Съдът приема, че в случая очевидно става въпрос за лице с особена престъпна изобретателност и постоянна нагласа за измами, и ако до завършването на досъдебното производство той не бъде ограничен в придвижването си, би могъл да извърши и други престъпления или да се укрие от наказателното преследване. Районният съд посочва още, че срещу него е повдигнато обвинение за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. Наложената мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Добрич в тридневен срок.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*