Избените помещения на жилищен блок в Добрич се пълнят с фекални води вече четвърта седмица, съобщиха наши зрители. Според шефа на ВиК Петър Калчев, проблемът им е заровен в канализацията още по време на строителството на сградата.
Руска Петрова живее от 36 години в блок 19 на ЖК Балик. В мазето складира дърва за отопление, които сега са неизползваеми, а се грижи за 97-годишен болен родител. Всеки ден звъни във ВиК за помощ. Обяснението на потърпевшите е, че мръсната вода по някакъв начин се просмуква в техните изби от външната канализация. Убедени са в това, защото не се случва за първи път.
Управителят на ВиК Добрич Петър Калчев потвърди, че редовно се запушват шахти. Той съобщи, че сигналът е получен вчера, когато беше заснет и репортажа ни, и в момента се работи за отстраняване на проблема. Калчев ни увери, че се издирват други шахти, които не се виждат и именно те образуват тапи, при което мръсната вода си е намерила изход в мазетата, а най-вероятно ще се окаже шахта, запълнена още при строежа на блока.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*