Заради повишеното потребление на ток през декември, Енерго-Про дава възможност на своите клиенти да разсрочат сметките си. Специалистите на дружеството ще разгледат всяко постъпило искане и ще се свържат с клиента, за да му предложат индивидуална схема за разсрочване.
Хората, които срещат затруднения да покрият задълженията си в срок, могат да подадат искане за разсрочване в най-удобния за тях клиентски център на енергийната компания. Средната сметка за декември на домакинствата в Североизточна България е 45 лв. и е с 10% по-висока в сравнение със същия период на 2015 г. Значително по-студената зима продължи тенденцията за повишаване на консумацията на електроенергия и в началото на януари. През първите 10 дни на годината Енерго-Про отчете с 6,5% по-високо потребление в сравнение с миналата година. Пикът за настоящия зимен сезон беше регистриран на 11 януари, когато консумацията на електроенергия беше с 61,7% по-високa в сравнение със същата дата на 2016 г.
Все повече семейства оптимизират разходите си за електричество като ползват енергоспестяващи уреди и изолации, съобщават още от компанията.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*