Тежка при зимни условия е обстановката по пътищата в област Добрич, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Към 15.30 часа днес затворен за движение е единствено пътя Орляк – Векилски по искане на ОПУ – Варна. Ограничение за движение на моторни превозни средства до 3.5 т е въведено по пътя Добрич – Силистра, Добрич – Балчик и Силистра – Добрич – Албена. Ограничено е движението на камиони над 12 тона в участъците: Конаре – Белгун – Божаново, Кардам – Дуранкулак, Вранино – Белгун – Спасово, Карапелит – Кочмар ипо пътя Добрич – Варна. Останалите пътища в областта са проходими при тежки зимни условия. От Областния съвет за сигурност съветват шофьорите да следят актуалната пътна обстановка преди да тръгнат на път. От там съобщават още, че до момента няма селища без ток. Без вода са 5 села в община Крушари и едно в Балчишко.
От Пожарна безопасност и защита на населението информират, че техни екипи са оказали помощ на закъсали автомобили по пътя Добрич – Албена в участъка между селата Одърци – Славеево.
В областния център работят 3 снегорина, съобщи управителят на снегопочистващата фирма Георги Иванов. Те поддържат направленията – Околовръстен път Балик, булевард 3-ти март посока Кобаклъка и централната част на Добрич. Реагират само на сигнали, тъй като според Иванов в момента е безмислено да се опесъчава и чисти. Усилена работа ще започне след спиране на снеговалежа, като в готовност са още 3 екипа.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*