Добричкият районен съд осъди 23-годишния Петър от село Черна за изнасилване на две самотно живеещи възрастни жени. Той беше признат за виновен и по двете обвинения, като получи общо наказание от 5 години затвор, което да изтърпи при първоначален строг режим. Съдът уважи и предявените граждански искове съответно за 12 и 10 хиляди лева.
На 30 октомври 2015 г. подсъдимият е влязъл в дома на 85-годишна жена и я е изнасилил, като й причинил и средна телесна повреда. На 3 ноември същата година той насилил друга възрастна жена – на 80 години. И двете жертви не са имали възможност за самоотбрана, тъй като са били трудно подвижни.
Пред съда извършителят многократно заяви, че съжалява за стореното. Според съдебномедицинската експертиза той е извършил деянията след употреба на алкохол, но въпреки това е могъл да разбира естеството на извършеното. Установено е, че при него е налице вредна употреба на алкохол и наркотични вещества, но без състояние на зависимост от тях. Посочва се още, че Петър е израснал в агресивна среда с домашно насилие.
Той вече има условна присъда от 4 месеца за унищожаване на чуждо имущество. Наложеното му сега наказание подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*