Жители на добруджанското село Стефаново подали сигнал в прокуратурата в Добрич, че в населеното място се отглеждат кучета за боеве и се проявява жестокост към гръбначни животни, причинявайки смъртта им. Хората съобщават още, че мъжът с инициали Р.Р. е изготвил видеозаписи и снимки на жестоките си прояви спрямо животните, които е споделил в социалната мрежа. Самият клип показва как кучета разкъсват живо коте, а стопанинът им ги насърчава. Кметът на селото Марин Хаджийски сподели, че не е чувал да се организират боеве, но смята, че се извършва търговска дейност с животните.
На двора има само 5 – 6 кучета, които се отглеждат при ужасни условия. От стопанската сграда обаче се чува вой на поне глутница кучета. Хората се страхуват да минават по улицата. Хората се страхуват от животните, но страхът от стопанина им е по – голям и затова не подават жалби. Кметът на селото е сигнализирал множество институции.
Копия от сигналите са изпратени до компетентните полицейските органи, съобщават от прокуратурата. Сигналите, с оглед съдържащите се в тях данни за извършени престъпления, са били изпратени и в Районна прокуратура гр.Добрич.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*