Пътищата в област Добрич продължават да са затворени.
Спряно е и движението на влаковете до Варна и Кардам, а влакът София – Добрич се движи с огромно закъснение. По данни на електроразпределителното дружество на територията на област Добрич без ток са 21 села в общините Генерал Тошево и Добричка. Отстранява се Пътищата в област Добрич продължават да са затворени.
Спряно е и движението на влаковете до Варна и Кардам, а влакът София – Добрич се движи с огромно закъснение. По данни на електроразпределителното дружество на територията на област Добрич без ток са 21 села в общините Генерал Тошево и Добричка. Отстранява се аварията на скъсания далекопровод за село Спасово. Без вода са общо 15 населени места от пет общини. Бедственото положение в общините Генерал Тошево и Добричка остава.
Зимният капан взе и първа жертва региона – 67-годишен мъж от село Одърци е бил открит в безпомощно състояние от измръзване във вилната зона между Балчик и Албена и откаран с полицейска кола до добричката болница. Въпреки усилията на медиците, той е починал сутринта в сряда в реанимация, съобщи изп. дир. на болницата д-р Трифон Йорданов. Съдебна медицина ще доизяснява обстоятелствата около смъртта му. Във втроник вечерта от междуселищните пътища в община Ген. Тошево са били евакуирани около 60 души, закъсали с автомобилите си. Камиони за международен превоз останаха блокирани в Добрич, след като във вторник само за 2 часа около обяд, цялата републиканска мрежа в региона беше отворена за движение, но след 14 часа метеорологичната обстановка се влоши и бариерите отново паднаха. Шофьор от Латвия, който пътува за Търговище, сподели, че е чакал 2 дни на границата с Румъния, а сега престоява на изхода на Добрич за Варна. Някои шофьори са в плен на лошото време в добричко вече шести ден.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*