Прокуратурата не откри причина за образуване на дело по проекта за депото в Стожер, съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов. Местната власт все още се колебае дали да сезира държавното обвинение и за изключително некачественото изпълнение на проекта за пешеходната зона в центъра на града.
Припомняме, че Гражданско сдружение „Обединение на Добруджа” в началото на декември м.г. отправи няколко въпроса към кметския екип чрез ТВ Добрич. Основните питания бяха: защо с публични средства ще се плаща санкция от над 4 млн. лв. по проекта за депото в Стожер, дело на нечие „некомпетентно управление” и чия е отговорността за сегашното състояние на центъра на Добрич, който беше реконструиран само преди 5 години? В постановлението си проверяващият прокурор зачита, че община Добрич е санкционирана за нарушения на процедурите по Закона за обществените поръчки, но няма доказателства това да е станало умишлено или член на комисията да се е облагодетелствал. Продължават опитите на кмета част от сумата да бъде опростена, със съдействието на Министерство на финансите. Зам.-кметът по устройство на територията съобщи, че на 5-ти януари, преди обилния снеговалеж, е извършена инспекция на пешеходната зона. 70-80% от клинкерните плочи там са напълно унищожени. Арх. Коларов съобщи, че гаранционният срок на реконструкцията изтича в средата на следващата година.  Кметът иска първо вътрешна проверка по този проект, преди да сезира Прокуратурата. Търси се решение на казуса, увери той.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Търсят решение как да потулят поредните си кражби в общината, голям праз. Овчоглавия народ какво го ебе за вашите схеми.