Към обяд всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията добричка област бяха отворени за движение, като основната артерия Добрич-Варна беше единствената без ограничения. Два часа по-късно, с рязко влошаване на времето, пътят отново беше затворен.
По искане на пътното управление в морската столица, отново е затворен за движение пътят Добрич – Варна, съобщи областният управител Детелина Николова. Причината за това са аварирали ТИР-ове в района на село Любен Каравелово, силен вятър и ограничена видимост. Усилията на Областно пътно управление за поддържане за движение на автомобили до 12 т на обходния маршрут Добрич-Балчик-Варна се осуетиха заради снеговалеж и навявания. Затворен беше и пътят Одринци – Ведрина – Суворово. Дежурният диспечер съобщи, че вероятно и други отсечки ще ги последват.
По-рано днес областният управител апелира да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни, а тези, които са на път, да следят промените във времето, тъй като метеорологичната обстановка в областта се влошава. Вече има силен вятър край морето и видимостта в района на Балчик е ниска. Очаква се поривите на вятъра да достигнат 20 и повече метра в секунда и да има нова снежна покривка. Има условия за нови виелици и образуване на навявания и преспи. Към обяд 15 села в областта са без водоподаване, информира дежурният в Областният съвет за сигурност. Няма бедстващи хора, но обстановката е динамична и изисква повишено внимание.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*