Енерго-Про Мрежи мобилизира 20 допълнителни аварийни екипа във връзка с очакваното влошаване на метеорологичните условия в  Североизточна България. Въпреки това, инкасаторите ще продължат да отчитат консумираната енергия по обичайния график, съобщават от електроразпределителното дружество.
82 екипа на електроразпределителното дружество са в постоянна готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения в 9-те области, които обслужва. При извънредна ситуация на разположение са 384 екипа. Компанията има и подготвени планове за пренасочване на специалисти и техника от един район към друг, съобщават от Енерго Про.
Екипите са напълно оборудвани с необходимите материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло, разполагат с всички необходими комуникационни средства за обмен на информация с Центровете за управление на мрежата. В готовност са 410 високопроходими автомобила, 317 с нормална проходимост и 149 специализирани.
Денонощният телефонен център на компанията 0700 1 61 61 също е в готовност да поеме по-високо натоварване при възникване на извънредни ситуации.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*