В навечерието на Рождество Христово 5 български семейства с репродуктивни проблеми получиха шанс да се сдобият с деца, чрез благотворителната кампания „Зрънце живот” на Община Добрич, „Добруджански хляб” и фондация „Искам бебе”. Всяка от петте двойки ще получи по 4 000 лева за ин витро процедури.
20 хиляди лева са събрани чрез продажбата на пълнозърнести хлябове от здравословната серия „Вита”. Средствата ще се разпределят между 5 семейства, изтеглени днес чрез жребий в общината. Кампанията се радва на голям интерес, но има строги правила, като задължителната публичност.
Кметът Йордан Йорданов заяви, че ще има подобни инициативи и кампании в бъдеще, като пожела повече социално отговорни партньори от бизнеса да се включат в тях и те да се мултиплицират в други общини, а защо не и на национално ниво.
Шефът на „Добруджански хляб” Енчо Малев съобщи, че хиляди хора са се включили в кампанията.
Енчо Малев – изп. дир. на „Добруджански хляб” АДМалев връчи чека за 20 хил. лв. на рег. представител на „Искам бебе за Добрич Мария Георгиева. Тя на свой ред дари кмета и бизнесмена с ръчно изработени от сподвижница на фондацията стъклени сърца. Първата изтеглена чрез жребий двойка е от Добрич. Кметът лично се обади на Стефка Гичкова да й съобщи радостната новина.
Финансиране за инвитро процедури ще получат още Ема и Айлян Шакир от София, Красимира и Златко Жеркови от Раднево, Михаела и Цветан Донови от София, Даниела и Людмил Колеви от Габрово.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*