Общинските съветници на Добрич днес отхвърлиха предложението на администрацията за завишаване на средствата за чистота с 800 000 лева. Така за втори път се запази план-сметката от 2015 година в размер на 7,3 млн. лв.
Един от основните аргументи да бъде отхвърлен новия размер на план-сметката и запазен стария бе липсата на контрол върху обема на отпадъците, които се извозват и депонират. Стана ясно и че няма анализ каква част от тях са от разделно сметосъбиране, т.е. годни за рециклиране. От кметския екип обясниха, че увеличението се налага.
Защо се залагат по-високи суми за почистване догодина, спрямо изразходваните за същите услуги тази година, попитаха съветници
Посочени бяха и по-фрапиращи разлики за отделните дейности, като сметосъбиране и сметоизвозване, машинно миене и метене и др. от порядъка на 450 000 лв.
Ново разходно перо в чистотата се оказва зеленият отпадък.
Атанас Атанасов предложи среща с оператора за оптимизация на разходите за чистота и припомни, че съветниците не са изпълнили решението си за извънредна сесия по темата от миналия декември. Кметът Йордан Йорданов припомни, че договорът е подготвен от предходната местна администрация и заяви, че няма нищо против да бъде анексиран.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*