Кметският екип, общински съветници, спортни журналисти и представители на спортните клубове определиха десетте най-добри спортисти на Добрич за 2016 година. Номинираните бяха 30 от 14 клуба по волейбол, хандбал, борба, бокс, вдигане на тежести, карате, лека атлетика, колоездене и автомобилизъм.
Топреализаторът на Добруджа 07 Жулиен Георгиев е трети в класацията за спортист на Добрич. През тази година волейболистът стана шампион на България, игра финал за купата, записа победа в Шампионската лига, бе основен играч на националния отбор за волейболисти до 23 години.
Второто място е за Даяна Димитрова. 16-годишната добричлийка спечели първото място на Европейското първенство по вдигане на тежести за състезателки до 17 години в категория до 44 кг., като постави европейски рекорд на изтласкване. През тази година тя спечели титлите на държавното лично и отборно първенство за жени до 48 кг.
Първи в класацията е борецът Драгомир Стойчев. Той е национален състезател до 97 кг., шампион на България, трети на олимпийската квалификация, девети. Спортистите бяха поздравени от зам.-кметът Росица Йорданова. Връчени бяха и 3 приза за спортен клуб на годината, като класацията оглави волейболният „Добруджа 07”.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*