Деца на мигранти са временно пребиваващи в град Добрич. В момента те се намират в един от Центровете за настаняване от семеен тип в града с прокурорско нареждане.
Децата и техните родители са заловени на територията на община Тошево, но там няма условия за пребиваването им, затова са пренасочени към Добрич, обясни още кмета на града. Те са предварително прегледани в МБАЛ – Добрич, направени са им и необходимите изследвания. В социалното заведение те са изолирани от останалите деца.
36 нелегални мигранти в момента са на територията на областите Добрич и Варна. 15 иракчанки са в ареста в Добрич, иракчаните са в следствения арест във Варна. Осем от тях са задържани на 8 декември в района на село Росица, община Генерал Тошево. 17 са заловени в Румъния и върнати обратно в България на 10 декември. Сред задържаните има и 11 деца на възраст от 1 до 14 години. Групата от 36 иракчани, с изключение на двама, е успяла да напусне бежанския лагер в Харманли.Някои от възрастните иракчани са без документи, както и всички деца. Предстои изготвянето на обвинителни актове на възрастните и дела по бързата процедура.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*