„Ако чуя за Коледа думичката мама, ще съм най-благодарна.“ Това си пожела Таня Желева, майка на Илко Панайотов в навечерието на празниците. Синът й е в будна кома вече 2 години и 4 месеца. Външни физически наранявания няма, но черепно – мозъчната травма е тежка и момчето е приковано към инвалидна количка. Два месеца е бил в пълна кома, но се събужда само за да гледа мрака с отворени очи. Ходенето по мъките на семейството започва. Родителите търсят помощ в различни клиники в страната, но става ясно, че помощ няма да получат тъй като в  България няма достатъчно специалисти, които да извършват такава рехабилитация. В момента успяват да поддържат тонуса на мускулите и на цялото тяло, но за да се движи момчето е нужна специфична терапия.
Чудото обаче спира до тук, защото сумата, която е необходима е 99 600 евро. Семейството няма тези пари. Родителите се надяват хората с добри сърца да помогнат за да видят отново усмивка на лицето на детето, за да чуе Таня най-жадуваната от нея дума – мама и най-вече Илко да стане от инвалидната количка. Множество инициативи са проведени в помощ на момчето в будна кома.
Коледа е празник, който ни прави по-добри, по-щедри. Да докажем, че на Коледа стават чудеса.  Да направим Чудото – Илко да живее пълноценно. Ние добричлии го можем, остана да го докажем! От клиниката в Бон са готови да приемат Илко в момента, в който бъде събрана сумата.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*