Премиера на спектакъла „Хитър Петър“ организира Държавен куклен театър „Дора Габе“ в Добрич. Тя ще се състои на 2 декември от 18.00 в Добрич.
Спектакълът „Хитър Петър“ ще се играе за първи път на добричка сцена. Петър Петров -директор на театъра сподели, че това, което той е видял като игра предпремиерно, дава основание за сигурен успех на представлението. Той похвали добрата игра на актьорите Рени Николова и Румен Куртев и специално младата актриса Мила Боянова, която идва от Пловдив, не е учила куклено майсторство, но заяви, че се справя чудесно.
С театралната адаптация на емблематичната за поколения българи народна приказка е ангажиран режисьорът Веселин Бойдев. Той сподели,че в пиесата се сблъскват двата основни характера в българския фолклор – на Хитър Петър и на Бай Ганьо. Автор на сценографията и куклите е Христина Недева. Музиката е дело на проф. д-р Костадин Бураджиев. До края на годината на сцената на кукления театър ще се играе още един спектакъл – за Коледа. За следващата година ще се подготвят осем премиерни заглавия – „Мързеливата пчеличка“ на режисьора Николай Бояджиев, Ура за Людовик XIV и Тута Карлсон“, образователен спектакъл за противопожарна безопасност, „Аладин“ и „Косе Босе“на Леонард Капон и други.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*