Общинските съветници върнаха за преработване Наредбата за символите и отличията на Община град Добрич, след тежък дебат в пленарна зала. Препъни камък се оказа и предложената актуализация на програмата за капиталови разходи за настоящата година.
На редовно заседание на ОбС Добрич днес без коментар бяха приети измененията в общинските наредби, предизвикани от новия закон за училищно и предучилищно образование. Взето беше решение и за безвъзмездно придобиване на част от бившето военно летище в града. Идеята е там да се изгради интермодален терминал. Спор предизвика внесено в последния момент допълнение към програмата за капиталови разходи. Оказа се, че са необходими 70 хил. лв. за препроектиране на ремонта на детски градини 25 и 18.
Компромисът дойде с включване на ДГ 12 в проектирането.
Дълъг дебат предизвика и нова Наредба за символите и отличията на Община Добрич, която идва да замести Статут, уреждащ правилата за тях. Основната претенция на съветниците беше кой има право да номинира почетни граждани. Наредбата беше върната за доработване въз основа на множеството предложения, направени по време на разискването. В края на заседанието стана ясно, че са необходими 4 млн. лв. и още 3 години за довършване на блок „Добрич”. Отчуждените собственици на имоти там чакат от 30 години апартаментите си.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*