Благотворителен бал под наслов: „Достъпно професионално образование за всеки ученик” проведе Професионалната гимназия по туризъм в Добрич. Със средствата ще бъдат подпомогнати учениците в изявите си на състезания и конкурси. Събитието се състоя в ресторанта на хотел „България“. Всичко в залата от аранжировките, през карвинг композициите до основните блюда по масите беше подготвено от бивши и настоящи възпитаници и учители на гимназията по туризъм. Гостите бяха посрещнати с часа „Сангрие“ – плодове в бяло вино.
6 481 лева бяха събрани от благотворителен търг, в който бяха разиграни икона на Света Богородица, картина на художника Иван Монов, гоблен, декупаж, стълкописи и други. Част от творбите са дарения от родители, а други изработени от учениците на гимназията.
За всички гости беше организирана и богата шоу програма. В нея се включиха ансамбъл „Добротица”, студио „Сарандев”, КК „Самурай”, също и талантите на гимназията.
Всеки гост на събитието можеше да се включи и още една благотворителна кауза, като дари средства за лечение на Илко Панайотов – възпитаник на гимназията. За момчето в будна кома бяха събрани 1300. Кампанията в негова помощ продължава в учебното заведение още две седмици.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*