Две дружества по закона за задълженията и договорите обжалват избора на изпълнителите на ремонта на пътя Варна – Добрич, съобщиха за Телевизия Добрич от Агенция „Пътна инфраструктура”. Те обаче не са поискали спиране на процедурата.
С решение от 9 ноември на председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ са определени изпълнителите на строително-монтажните работи на лот 4 и лот 5 от първия етап на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. За изпълнител на лот 4, т.е. първата отсечка от 15, 5 км е определен Консорциум „ПХ-Добрич“, с участници – „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Хидройстрой“ АД. За изпълнител на лот 5 – 14-километровата отсечка е определен „Инжстройинженеринг“ ЕООД. Припомняме, че тези кандидати бяха единствените допуснати до отваряне на оферти, на 3-ти ноември.
Участници в процедурата обжалват решението за избор на изпълнители на двете обособени позиции пред Комисията за защита на конкуренцията. Това са Сдружение „ПИМ АС“ ДЗЗД и ДЗЗД „Обединение пътища 29“. Жалбите са пуснати съответно на 21 и 23 ноември. Не е поискана временна мярка за спиране на процедурата за възлагане на обществените поръчки. Очаква се произнасяне на КЗК.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*