Специализирано звено „Антикорупция“ при СГП предаде на съд добричкият прокурор Румяна Желева за това, че е използвала служебното си положение, за да набави противозаконна облага за съпруга си, както и лъжесвидетелстване пред разследващ полицай, съдия от административен съд и съдия от наказателен съд.
Съпругът на прокурор Желева бил спрян от полицейски патрул, тъй като автомобилът, който управлявал, „лъкатушел“ по пътя. Мъжът силно лъхал на алкохол, но категорично отказал проба с дрегер, не представил и свидетелство за управление на МПС. По време на проверката се обадил на съпругата си. Малко по-късно Желева пристигнала, заявила, че е прокурор и попитала дали може да направи нещо, за да няма последствия за съпруга й. С появата й обаче мъжът станал агресивен към полицаите, нанесъл удар на един от тях, отправял закани и обиди. Задържали го за 24 часа.При задържането Желева отново напомнила за професията си.
За деянията на съпруга е започнало досъдебно производство, последвало и дело. Прокурор Желева е била разпитвана като свидетел. Тя обаче е лъжесвидетелствала, както за поведението на съпруга си, така и за това на полицейските служители. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои насрочване на делото в Софийски градски съд.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*