Близо 46 хиляди лева бяха събрани на 20-я благотворителен бал на дамски клуб „Майчина грижа” в Добрич. С тях ще бъдат подпомогнати талантливи деца, останали без родители, само с един родител или от семейства в крайно тежко материално положение.
Дамски клуб „Майчина грижа” по традиция организира своите благотворителни събития в навечерието на деня на християнското семейство – 21 ноември. Балът започна с водосвет, отслужен от отец Емануил. В празничната програма се включиха стипендианти на клуба, възпитаници на 10 добрички школи, детски градини и училища, както и утвърдени изпълнители като Нели Грегъри, дует „Шик“ и Петя Буюклиева. Поздравителен адрес бе получен от президента Росен Плевнелиев, който предостави и шанхайска кашпа за благотворителния търг. В аукциона бяха включени графики на Владимир Чукич, картина на Иван Русев, икона с мощи на Света Блажена Матрона Московска и др.
С набраните средства по време на бала – от покани, томбола, търг на предмети на изкуството, и от дарения, клубът ще продължи да подпомага талантливи деца в неравностойно положение.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*