Йордан Йорданов отчете пред медиите своята първа година като кмет. Моята работа за града е 365 дни в годината, така ще бъде и занапред, отбеляза кметът.
Наследството, което получихме, беше в най-песимистичния вариант, при встъпването в длъжност бюджетът беше на ръба. Корекцията за депото е атестат как са се правели проектите преди, коментира Йорданов. Наложи се да изготвим съвсем ново проектно предложение за водния цикъл, припомни кметът. Напомни за привличането на инвеститори за фуражен завод и дестилерия, и съвместните стъпки с бизнеса за социални придобивки. Работата по Националната програма за саниране е заварена изостанала.
Като голям успех Йорданов подчерта преодоляването на проблемите със спрените обществени поръчки на общината, заради негативния одитен доклад на Сметната палата за провеждането на тръжните процедури от предходното местно управление. Очаква се Министерство на отбраната да прехвърли военното летище на Община Добрич. Идеята е да бъде изграден интермодален терминал. За централната пешеходна зона ще се търси ново финансиране, но за неадекватното изпълнение на този проект, както и на Простор няма да се харчат пари на данъкоплатците, категоричен е кметът.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*