Маестро Шунго Морияма и солисти от Япония заедно с Българският камерен оркестър – Добрич ще изнесат концерт в огледална зала „Нели Божкова“ на 30 октомври. В програмата са включени произведения на Йохан Себастиян Бах, Ернест Блох и Александър Глазунов. Днес гостите от Япония бяха представени на пресконференция.
С концерт на млади солисти от Япония под диригентството на маестро Шунго Морияма продължава творческия сезон 2016 / 2017 на Български камерен оркестър – Добрич.
Гост – диригентът е завършил Музикалния колеж в Осака с кларинет, продължава обучението си в Рим и Залцбург. Постоянен гост – диригент на Софийска филхармония. Дирижирал е оркестъра на Кралския балет в Нова Зеландия, на Театър Мусоргски в Санкт Петербург, симфоничните оркесeтри в Киев и Лвов. Признат от световната музикална критика за „брилянтен балетен диригент“.

Маестро Морияма представи и солистите от Япония. Хазуки Такатани – саксофон е завършила Музикален колеж в Осака и Консерватория във Франция, където продължава с майсторски клас. Шихо Сугано – флейта в момента е студент в Музикалния колеж в Осака.
Майу Нихей – цигулка завършва Токийския университет по изкуствата със златен медал и продължава обучението си при проф. Марк Готони в Берлин.
Концертът ще се състои на 30 октомври /неделя/ от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ публиката и ценителите на класическата музика ще могат да се докоснат до музиката на Бах, Блох и Глазунов. В програма са включени концерт за цигулка и стунен оркестър и за цигулка и обой, който ще бъде заменен със саксофон. Ще бъде изпълнено мистериозно, екзотично произведение на флейта от Ернест Блох и концерт за алт саксофон и струнен оркестър от Александър Глазунов. Гостите от Япония се надяват да се получи хубав концерт.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*