Екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Добрич проведе днес среща с медии на тема „Какво да очакваме през 2017-та година”. Представени бяха предстоящите процедури и мерки за кандидатстване по Оперативните програми, Програмата за развитие на селските райони и Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020.
Най-голям интерес от бенефициенти в добричка област досега е проявен по Програмата за развитие на селските райони, съобщи управителят на инфоцентъра Геновева Друмева. На второ място е ОП „Регионално развитие”, чрез която общините имат възможност да се погрижат за инфраструктурата в населените места.
През следващата се отваря нова Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, която ще стартира с 6 процедури. Общата стойност е над 261 млн. лв.
По ОП „Иновации и конкурентоспособност” през следващата година е заделен бюджет от близо 260 млн. лв.
Най-голям ресурс е заложен в програмите „Околна среда” – милиард и 170 млн. лв. и за развитие на селските райони – 830 млн. лв. Екипът на инфоцентъра ще запознава по график всички заинтересовани от подпомагането на ЕС с изнесени приемни по населени места.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*