За първи път в Добрич се сформира група по Капоейра Ангола за начинаещи. Заниманията са безплатни и ще бъдат водени на доброволен принцип от треньора Мирела Тодорова, в Младежки център „Захари Стоянов”.
Ако искате да опитате нещо ново и интересно, и сте над 13 години, заповядайте в сряда / 26 октомври / от 18:00 ч. в зала № 3 на Младежки център – Добрич.
Капоейра е афро-бразилско бойно изкуство, съчетаващо в себе си бойни техники и танцови форми, музика, игра, театър, акробатика, еквилибристика и какво ли още не. Ангола е най-старата традиционна форма на бразилското бойно изкуство Капоейра, чиито корени идват от Африка, разказва за нашите зрители Мирела Тодорова. Капоейра Ангола включва както физически упражнения, развиващи цялото тяло, така и свирене на музикални инструменти, учене на традиционни песни с лесен за запомняне текст на бразилски португалски език. Мирела е психолог по професия и разкрива връзката между водещата за нея наука и това синтетично изкуство. За капоейра не е необходима предварителна подготовка, а само удобни дрехи, спортни обувки, добро настроение!

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*