Окръжната прокуратура в Добрич повдига обвинение за взет подкуп от длъжностно лице – служителка на сектор „Пътна полиция“. Тя е заловена с 10 лева за бърза регистрация на кола. Предстои привличането на 59-годишната дългогодишна служителка в сектора като обвиняема по член 301 от Наказателния кодекс.
Припомняме, че вчера, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич беше проведена специализирана полицейска операция за установяване на престъпления, свързани с регистрацията на МПС по образувано вече досъдебно производство.
Извършени са редица процесуално-следствени действия, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна. По Закона за МВР са задържани за срок 24 часа седем души, сред които и обвиняемата. При обиск на служителката, която приемала заявления за първоначална регистрация на автомобили, са открити 10 лева, взети от нея като подкуп за регистрация на кола. Вземането на подкупа е било документирано.
В хода на специализираната операция са иззети множество документи и компютърни конфигурации. Работата по случая продължава

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*