Две условни присъди за смърт на пътя постанови Добричкият окръжен съд този месец. В първия случай балчиклия е прегазил съгражданин със служебния си автомобил, а във втория – пиян шофьор от Добрич убива друг водач при катастрофа.

ТЕКСТ: Добричкият окръжен съд наложи условна присъда на 48-годишен мъж от Балчик, сгазил пешеходец от същия град. Подсъдимият е работел като шофьор в Община Балчик. На 12-ти септември 2014 г. на кръстовището между улиците „Иван Вазов“ и „Любен Каравелов“ в Белия град, при управление на „Форд Мондео” на заден ход, той е блъснал и убил пешеходец. Наказанието е лишаване от свобода година и 6 месеца, с 4-годишен изпитателен срок.

32-годишен мъж от Добрич получи условна присъда от 3 години за смъртта на 50-годишен мъж от село Преспа. На 4-ти март, т.г.  около 7 часа на пътя между Соколово и Сенокос, става катастрофа между лек автомобил „Citroen Jumper HFI”, шофиран от подсъдимия и  „Opel Vectra 2, 0 І”  с водач загиналия. Установено е, че 32-годишният е карал пиян, като химическата експертиза е показала 1,12 промила алкохол в кръвта му.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*