Кметът на Добрич заяви преди дни, че ремонтът на уличната мрежа ще се контролира по нов надежден начин, неприлаган досега в общината. Това трябва да гарантира излишни разходи на данъкоплатеца. Наш екип реши да извърши собствен контрол.
Продължава изкърпването на уличната мрежа в добричките квартали Балик и Строител, съобщават от общината, като през тази седмица ремонт тече и по централните улици. Някои от тях не са виждали асфалт от над 2 десетилетия, споделят добричлии, но това не означава, че не трябва да сме критични към полагането му. Само в малкия участък на ул. „Руен” в центъра на града се натъкваме на няколко визуални факта, които будят недоумение: частично асфалтирани дупки, една от които напомня по-скоро ноу-хау технологията на служителите на общинското предприятие „Устойчиви дейности” отпреди година…
И да, перфектно запълнена… шахта за дъждовна вода. По цялата улица е пръсната асфалтова смес, чието предназначение ни е трудно да определим. На съседната улица пък се натъкваме на грижливо събрана купчинка, която също не си е намерила мястото, при все че дупки за запълване не липсват.
Около 100 улици са включени за изкърпване като се набляга на тези, които провеждат най – натоварен трафик, съобщават от общината. И вярно, средствата, които се осигуряват са малко – 700 000 лева, но от джоба на добричлии. Затова контролът би следвало да се упражнява и върху най-малката уличка.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар