От 6 до 8 октомври в курортен комплекс „Албена“ ще се състои Единайсетата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/. Президентът Росен Плевнелиев ще открие “Общинско ЕКСПО 2016” в рамките на срещата, съобщават от сдружението.
Тазгодишното издание на общинския форум ще премине под знака на 20-годишнината от учредяването на НСОРБ и първа такава среща за общински мандат 2015-2019 г. Ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини като предлагането на удобни и достъпни административни услуги за гражданите и бизнеса. Ще бъдат обсъдени новите ангажименти на общините, свързани с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование, такса „Битови отпадъци 2017“, въпроси с градското развитие и устройството на територията и др.
В рамките на форума ще бъде подписано Споразумение на сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ и ще бъдат връчени юбилейни и ежегодни награди на сдружението, както и наградата на френското посолство от конкурса „Екообщина“.
Гости на срещата на местните власти се очаква да бъдат още министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Меглена Кунева, както и министрите Лиляна Павлов и Ивелина Василева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*