Проявите по повод празника на Добрич ще започнат в 9.00 часа във Военно гробище със заупокойна панихида и военен ритуал с участието на Военноморските сили на Република България в памет на загиналите в Добричката епопея от 1916 г. и на героите, посветили живота си на свободата на Добруджа. Тържественото заседание на Общински съвет и удостояването със звание „Почетен гражданин“ ще е от 10.30 часа в зала “Добрич”.
В 12 часа на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт „Жарава“, а от 16 часа в градски парк „Свети Георги“ може да се насладите на стари градски шлагери и патриотични песни в концерта „В прегръдка те събрах”. „Милонга/мюзет“ на Дончо Дончев – акордеон и Чавдар Гочев – Чарли – китара ще започне в 18 часа.
Кулминацията на тържествата е от 19.00 часа на площад “Свобода” с концерта “Здравей, Добрич”. На сцената първо ще излязат талантливи местни изпълнители и състави. Звездите, които са поканени тази година за празника са група „Тангра“ и Поли Генова.
По повод празника още в събота вечер Зумба маратон ще събере малки и големи на площад „Свобода“. Ще участват лицензирани инструктори от Казанлък, Сливен, Русе, Варна, Добрич.
Празникът на града се чества от 1990 година. Тази година на този ден отбелязваме 76 години от връщането на Южна Добруджа към пределите на България

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*