Комисията за избор на почетен гражданин на Добрич реши призът тази година да бъде връчен на Александър Александров. Според резултатите от тайното гласуване, измежду 7 номинации, на първо място със 7 от 10 гласа е класиран хореографът Александров, гл. худ. ръководител на Детско-юношески танцов ансамбъл „Добротица” и Детска танцова студия „Добрич” от създаването им през 1970 г. до сега.
Александров е създател на над 23 авторски танца, носител на най-високото отличие „Кристално огърлие“ за цялостен принос в танцовото изкуство и много други. Ансамбълът и танцовата студия, които ръководи са изнесли над 1500 концерта на наша и чужда сцена, носители са на множество награди от български и задгранични фестивали и конкурси.
Първото, което пленява чужденците са колоритните ни носии, а след тях буйните танци, споделя Александров.
Той заявява, че единственият начин да развиваш детски ансамбъл е упорит труд, но не скрива огорчението си от липсата на подкрепа от държавата.
На 4-ти октомври хореографът ще отбележи своя 70-годишен юбилей. Предложението на комисията за почетен гражданин предстои да бъде одобрено от Общински съвет.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*