Родинознание за ученици от 1-ви до 4-ти клас издаде директорът на Регионален исторически музей – Добрич Костадин Костадинов. С това той изпълни заканата си отпреди 2 години да създаде учебник по история на разбираем за подрастващите деца език. Съдържанието е взаимствано от стари български учебници, осъвременено и редактирано, без нито една чуждица.
Костадинов сподели, че не се притеснява от негативни оценки или атаки от страна на Министерство на образованието, тъй като не е търсил тяхното одобрение за учебника.
Заявки за учебника има вече от български училища в САЩ. Той е написан на достъпен за децата език, интригуващ като приказка и богато илюстрован.
Родинознанието е с тираж 5000 броя, финансиран от фондация „Българска памет” и се разпространява безплатно. От утре ще се разпространява и в социалните мрежи.
Цялото интервю с Костадин Костадинов можете да гледате в предаването Добруджа днес.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

4 коментара

 • Тенислав Тенев 3 години ago

  Как да получа учебника?

 • Емел Манолова 3 години ago

  Много се зарадвах на тази новина. Очаквах с нетърпение излизането на учебника. Тъкмо го свалих от интернет, но много бих се радвала да го имам на хартия, за да може децата ми да го разглеждат и да се докоснат по-пълноценно до българската история. Къде да отида, за да си взема една бройка?

 • vassil alexandrov 3 години ago

  Приветствам появата на този учебник

 • Екатерина Драгиева 3 години ago

  Много бих искала да имам този учебник! Как да се сдобия с него?