Днес бяха наградени участниците в конкурса за детска рисунка „Моето лято в галерията“. Той се провежда за втора поредна година. В него вземат участие децата, които посещават ежедневните летни занимания в Художествена галерия – Добрич.
60 деца са посетили това лято работилничката за въображение в Художествената галерия в Добрич, като постоянната група през цялата ваканция е била от 40 малчугани, съобщи една от ръководителките Галина Георгиева. Връчени бяха първа, втора и трета награда в двете възрастови групи, както и 9 поощрения.
11-годишната Елица посещава заниманията в галерията от 5-годишна и това, което най-много й харесва тук е, че има свободата да правиш това, което искаш.
Вяра идва за първи път в галерията миналата година. Толкова й харесва, че това лято отново посещава работилницата с огромно желание.
В изложбата могат да се видят цветни апликации, портрети, илюстрации по литературни произведения, рисунки в графични техники, ръчно лята хартия и други творения на децата от това лято.
Преди да получат наградите си, те демонстрираха теоретичните знания, които са усвоили по време на ваканцията в галерията.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*