24-то издание на аграрното изложение „Селското стопанство и всичко за него” беше открито официално днес. Церемонията по традиция започна с изпълнение на представителна група на детската фолклорна студия при ансамбъл „Добруджа”. На нея присъстваха народните представители Румен Иванов и Живко Мартинов и началникът на кабинета на аграрния министър Любен Татарски. Кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че изложението е мястото, където се създават контакти за развитие на региона.
Йорданов обеща, че усилията на местната администрация ще бъдат насочени към намиране на постоянно място за изложението. Областният управител Детелина Николова припомни, че панаирът в Добрич е неизменна част от историята на града.
Панаирът за селскостопанска техника, инвентар, семена и препарати тази година е разположен на изхода на Добрич за Варна. Официалните гости на изложението отделиха специално внимание на представените породисти животни – английска чистокръвна порода коне, млекодайни крави, овце и кози. Най-атрактивни особено за малките посетители са декоративните птици и зайци.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*