Данъчните поставиха под постоянно наблюдение високооборотни дискотеки по цялото Северно Черноморие. В присъствието на инспекторите оборотите им се увеличават от 50 до 100%. От средата на месец юни до днес са извършени близо 2 600 проверки, установени са 471 нарушения, за които са съставени актове. Най-честото нарушение е разлика в касовата наличност и неиздаване на касови бележки. По време на проверките е установено питейно заведение в крайморски курорт, което е извършвало дейността си без наличието на касов апарат. Още три обекта без касови апарати са установени при масовите проверки. Обектите ще бъдат запечатани за срок до един месец.
Засилен контрол се осъществява на изградените КПП на морските курорти, Дуранкулак и Йовково. Проверяват се и се събира информация за броя на туристите, преминали през граничните пунктове, а така също и рискови стоки, с които се зареждат комплексите – алкохол, цигари и др. Инспекторите от НАП проверяват и собствениците на 98 луксозни автомобила, които се движат в туристическите комплекси, за да установят декларирали ли са те доходи, съответстващи на луксозните автомобили, които управляват.
Основната цел на масираните проверки по Северното Черноморие е да се постигне промяна на поведението на търговците и реално отчитане на оборотите. Наблюдението на ключовите търговски обекти ще продължи без прекъсване до края на сезона.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*