„Бизнес център Добрич“ в партньорство с Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ организира днес информационна среща на тема „Възможности за кандидатстване по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014- 2020.
Срещата се проведе с подкрепата на Община Добрич и Областен информационен център Добрич. На нея бяха дискутирани възможностите за финансова подкрепа на българските предприятия с проекти по програмата.
Шефът на Главната дирекция на „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Ивелина Пенева запозна присъстващите с общата рамка на програмата. Особено внимание беше обърнато на възможностите за енергийна ефективност в бизнеса, както и на малките и средни предприятия, чрез програмата за развитие на управленския им капацитет и растеж. За енергийна ефективност може да се кандидатства от 50 хиляди до 1,5 млн. лв., а за управленски капацитет – до 390 хил. лв.
Важно условие при кандидатстването по мярката за енергийна ефективност е, предприятието вече да има обследване от лицензиран енергиен одитор.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*