Експерт от Министерство културата представи днес в Добрич две от програмите на ЕС, по които ще може да се кандидатства – „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“. Модератор на събитието беше Областен информационен център Добрич, който на изнесен щанд представи актуалните възможности за финансиране на проекти с европейски средства.
На събитието присъстваха представители общините в областта, на неправителствения сектор, както и фирми, с дейност в сферата на културата и архитектурата, културни институти, читалища и училища.
Координаторът на „Творческа Европа” Весела Кондакова заяви, че представяните програми, подобно „Еразъм +” са централизирани и не понасят лобизъм, т.е. всички проекти имат равни шансове, а фишовете са подават по електронен път.
На срещата бяха представени целите, приоритетите и особеностите на двете програми, както и ценни практически съвети и примери за начините на кандидатстване, попълване на документите и т. н. На присъстващите беше дадена възможност да задават въпроси в зала, както и на лична консултация с координатора на програмата.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*