Жителите на Драганово излязоха на протест срещу кметицата на селото Калинка Василева. Те внесоха подписка срещу своеволията и тормоза, който Василева и семейството й упражняват вече трети мандат над местните жители.
Отзоваваме са на молбите им да ги посетим. Случайно или не, се оказва, че кметицата е в отпуск… Инфраструктурата на Драганово е в окаяно състояние, безводието е ежедневие, а през зимата и при поройна валежи квартал Войсил и отделни имоти в селото остават откъснати от света.
78 души от 108-те жители на селото са положили подписи под протеста, изпратен до областния управител и кмета на община Добричка. Те настояват за защита и съдействие от институциите.
През 2009 година семейство Василеви се прочува с побоя си над беззащитна пенсионерка от селото.
Златка Статева завежда дело за побоя, но докато е в болница с инсулт, кметицата плаща на близките й да прекратят наказателното преследване. Людмила Арсова обаче, успява да осъди Калинка и Красимир Василеви за обида. От физическа саморазправа я спасява гостуването на сина и снаха й. Драгановци сипят примери за злоупотреби на Василеви и несправяне с управленските задължения на кметицата.
Ситуацията в селото ескалира, заради неизпълнените обещания.
При тоталната безработица в селото, по социалните програми се наемат външни лица.
На въпроса ни защо въпреки лошото си управление Калинка Василева е избрана за трети мандат, съселяните й отговарят, че вотът им е бил манипулиран.
Кметът на община Добричка Тошко Петков е разпоредил проверка по протеста на драгановци, която трябва да приключи до 15 юли.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*