Кметският екип внесе предложение за съкращаване на 9 треньора от общинското предприятие „Спортни имоти“ на редовната сесия на местния парламент днес. Аргументите за това са на базата извършен вътрешен одит, според който, плащайки заплати на тези хора, реално се получава незаконно скрито финансиране на спортните клубове.
На въпросните длъжности още от 01.01.2010 г. са назначени лица, които са със статут на треньори и осъществяват трудовите си задължения в спортни клубове. В несъответствие с действащото законодателство, те получават заплати от общинското предприятие – над 80 хил. лв. годишно, докато длъжностните им характеристики не са свързани с предмета му на дейност. Затова предложението на администрацията беше да се съкрати щата на „Спортни имоти” с въпросните 9 бройки.
Председателят на спортната комисия Младен Матеев заяви, че той и колегите му са против предложението.
Последва широк дебат, в който се чуха различни мнения.
През цялото време не стана ясно защо въпросните 9 треньори са облагодетелствани с общински заплати, както и от кои клубове са.
В крайна сметка предложението на администрацията не беше прието. Елка Димова оттегли и следващата точка в дневния ред за промяна в правилника на Обреден дом, като съобщи, че на следваща сесия ще бъдат внесени промени в правилниците за дейността на всички общински предприятия.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*