Първи по рода си фестивал „Добрич мези“ на балканската култура и кулинария ще се проведе в градски парк „Свети Георги“ от четвъртък до неделя. Музикално-спортно-кулинарното събитие ще предложи множество безплатни забавления, много музика и спорт и най-добрите майстори на грила от Сърбия, Турция, Гърция и България ще ни предложат балканско кулинарно пътешествие. На сцената в парка концерти ще изнесат Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, музикалната легенда Бобан Здравкович и Трубачи „Цариброд“. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Добрич.
Нашата цел е да провокираме децата и семействата да спортуват, да се развива творчеството у младите хора, заяви в Добрич организаторът на събитието Георги Енчев.
Най-мащабният безплатен български фестивал вече е гостувал в по-големите градове на страната, но навсякъде е уникален. Ще бъде даден шанс на млади изпълнители от Добрич да проходят на голямата сцена.
Фестивалът ще е безплатен за всички, ще бъдат организирани обаче множество благотворителни инициативи – търгове на представителни плата на участниците всяка вечер. Събраните средства ще бъдат дарени на детското отделение на МБАЛ Добрич за закупуване на инхалаторни помпички и други консумативи. На събитието се очакват гости от Албена, Варна и други градове, където се е провел и хората са впечатлени от него.ясаа

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*