На мирен протест пред Областна управа се събраха днес представители на 8 села от община Добричка. Те настояват пътят, който ги свързва с областния център – Добрич да бъде ремонтиран.

Над 2000 души живеят в селата на пътната отсечка Козлодуйци – Лясково. 600 от тях са се разписали в протестна декларация за състоянието на пътя. В землищата се обработват 72 хил. дка и опасенията на кмета са, че търговците няма да дойдат да изкупят зърното им. Снабдителите вече отказват да зареждат магазините. Ремонтът на първата отсечка започнал през пролетта.

Жалби са подавани в областна управа, агенция пътна инфраструктура, областно пътно управление.

Питаме Христо Георгиев колко души има в Кръгулево.

В подкрепа на протестиращите около 60 души дойдоха заместник-кметовете на община Добричка Дико Иванов и Иван Иванов. Първият обясни, че липсва комуникация с АПИ.

Галин Тонев е млад шофьор, тази година е взел книжка, но и той е изумен от състоянието на пътя.

Секретарят на областна управа Румен Русев, който вчера встъпи в длъжност, прие декларацията и подписката на протестиращите с обещание да ги препрати към АПИ.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Тодор Жекязков 4 години ago

    Тази година дори пътя за Албена остана с дупки за сезона … Дебелото лили освен да яде и лъже друго май не знае … А това че в пътното дори знаците си забравиха преди Батово е друг въпрос … Некадърника винаги си намира оправдание , крадеца също .