Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите от международната регата „Добруджа Къп Посейдон – Балчик ‘2016“. Отборът на Общински морски клуб „Несебър 2000“ е победител в комплексното класиране.
Рекорден брой участници се събраха за третото издание на българо-румънската регата, като над 60 лодки опънаха платна, а членовете на екипажите надхвърлят 450 души, обяви вицепрезидентът на Българската федерация по ветроходство Лъчезар Братоев. Надпреварата стартира на 8 юни от румънския порт Ефорие Норд и приключи в събота в Балчик.
Множество туристи успяха да се насладят на гледката в етапа Балчик – Кранево – Бялата лагуна – Балчик от плажната ивица.
Организатори на регатата бяха Clubul Nautic Roman, Морски клуб Балчик в сътрудничество с общините Балчик и Констанца. В регатата участваха състезатели от ОМК “Несебър 2000″, МК Балчик, ЯК “Капитан Георги Георгиев Порт Варна”, Clubul Nautic Roman и CS Electrica Constanta.
„Ветроходството е труден спорт за силни хора и радващото е, че вече и много жени се включват в екипажите“, сподели министър Кралев. По думите му увеличаващия се брой участници в регатата „Добруджа къп“ са доказателство за високото ниво на организация на състезанието.6″

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*