25-годишният добричлия Кристиян Д. И. е задържан за обира на Експресбанк, след второ нагло посегателство тази събота на павилион от веригата Лафка, в квартал Балик. Това съобщиха в съвместна пресконференция председателят на окръжна прокуратура Пламен Николов, директорът на ОД на МВР Николай Спасов и наблюдаващият прокурор Павел Любенов.
След 10-месечно разследване, авторът на грабежа от 1990 лв. от банковия клон в центъра на Добрич е разкрит.
Районният съд вчера е наложил на Кристиян постоянна мярка задържане под стража, след залавянето му, непосредствено след втория въоръжен грабеж на 5-ти юли, около 7.30 часа. Младият мъж заплашил продавачката в Лафка до пощата в кв. Балик с нож, но поради ранния час успял да вземе само оборотните 10 лева. Хладното оръжие, както и газовият пистолет, с който заплаши банковия касиер са открити. Открита е и маската, използвана при банковия обир. Кристиян има криминални регистрации, но до момента не е осъждан. Сега го заплашва затвор от 3 до 10 години. Между двата грабежа, той извършва и кражба от магазин, делото по която е на финала. 25-годишният мъж е семеен, с малко дете, безработен и притиснат финансово към момента, но по време на банковия обир е работел като продавач. Няма данни да е наркоман. Идеята за грабежа му хрумва, когато теглейки заплатата си от банкомата, забелязва че офисът няма жива охрана. Касовата наличност по време на обира е далеч по-голяма, но благодарение на хладнокръвието на служителя под дулото на пистолета, Кристиян се сдобива с по-малко от 2000 лева.
Работата на разследващите е била затруднена от маската, която Кристиян носи и сваля едва извън периметъра на камери и минувачи, далеч от банковия офис.
Оперативният работник Димитров и разследващият полицай Вълчанов от Първо Районно управление на полицията ще бъдат предложени за поощрение.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*