По традиция всяка година на 30 юни срещу 1 юли множество хора се събират в местността „Огънчето” край Камен бряг, за да посрещнат изгрева на слънцето. И тази година на сцената край скалистия бряг ще се качат бандите NO PLANET, IVO RUEV BAND и PLEASURE. Хедлайнър ще бъде създадената в Каварна група JEREMY?. Началото е в полунощ, а купонът ще продължи до 06.00 часа сутринта, обещават организаторите – община Каварна.
Група „Легендите“ пък ще забият в най-източната точка на българското Черноморие за Джулай Морнинг – гр.Шабла. Едни от най-обичаните музиканти от четири поколения насам са част от проекта „Легендите” – Йордан Караджов от „Сигнал“, Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2, Любо Киров, Константин Марков и Стенли от „Тангра”. Те ще излязат на сцената под звездите на централния плаж на къмпинг “Добруджа” точно в 3 часа след полунощ. Рок епопеята ще продължи до изгрев слънце с непреходните хитове – „Нашият град“, „Сто години“, „Нямаше кой да ни каже“, „Има ли цветя“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „След десет години“, „Сбогом“, „Ледено момиче“, „Да те жадувам“ и др.
Музикалната програма ще започне около 22 часа на 30 юни. В 1 часа след полунощ варненската поп, рок и блус банда „Бумеранг“ ще подгрее преди излизането на “Легендите”.
Джулай Морнинг (по едноименната песен на URIAH HEEP от 1971 г.) е уникален празник, възникнал във Варна в средата на 80-те години на миналия век. Въпреки че е свързан с хипи движението, той се чества в България и до днес.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*