Национална индивидуална купа ”Златна Добруджа” за момчета и момичета до 8 и до 10 години и Шах класик Добрич 1 – оупън, без ограничение по възраст и пол, стартираха днес в нашия град.
Добрич за втора поредна година е избран от Българската федерация по шахмат за домакин на състезание от такъв висок ранг, съобщи организаторът на турнирите м.с. Тодор Спиров, председател на клуб «Енергия 21».
Събитията са посветени на дейността на почетните граждани – майсторът на спорта Живко Кайкамджозов и гросмайсторът Петко Петков. Турнирите бяха открити от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който поздрави малките шахматисти.
Състезанията се провеждат в две от залите на Международния колеж, предоставени безвъзмездно за целта. Ректорът на висшето училище също поздрави участниците.
Повече от сто деца от 15 български градове и от Румъния, Гърция и Испания, ще премерят сили в древната игра. Сред участниците са носители на призови места от престижни европейски и национални първенства. Състезанията в Добрич ще продължат до 22-ри май.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*