В Европейския ден за борба със затлъстяването, който отбелязваме днес, Лидл обяви старта на проект за здравословно хранене за деца. Училища от цяла България могат да кандидатстват до 7 октомври. „Кулинарно междучасие – Манджицу“ е първият по рода си проект на Лидл България, съчетаващ в себе си образователна и кулинарна насоченост, ориентиран изцяло към най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас.
Проектът има за цел да подпомогне родители и учители да обърнат тревожната тенденция, свързана с наднорменото тегло сред подрастващите. През ноември проектът „Кулинарно междучасие“ ще гостува в 5 учебни заведения в страната, като всяко българско училище, в което се обучават деца от 1-ви до 4-ти клас, може да кандидатства. Kулинарният урок продължава 60 минути. В този час децата се срещат с утвърден специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като получават и съвети за здравословно хранене. Те ще имат и възможността да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения. С „Манджицу“ децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.
Повече информация за проекта и заявяване на кандидатура до 7 октомври става на сайта на Лидл. Едно от всички училища, участвали в предварителната фаза или в рамките на проекта, ще има възможност да спечели и финансова целева субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих на своята територия.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*