Добричките данъчни засилват контрола в града и туристическите обекти по Северното Черноморие. Чрез системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП се следят оборотите на над 9600 касови апарата на обекти в Добрич, Балчик, Албена, Каварна, Кранево и Шабла. Две трети от тях са в областния център.
Софтуерът на приходната агенция сравнява приходите на търговците от всеки икономически бранш и в зависимост от територията на която се намира обекта, посочва онези от тях, чийто приходи значително се различават от средните за дейността или региона. Ако търговецът не издава касови бележки, попада в група на рискови обекти, които задължително се проверяват от инспекторите.
От НАП Добрич напомнят на всички търговци, които предлагат стоки и услуги на плажа, че трябва да отчитат продажбите си чрез фискални устройства, а не с билети. От началото на годината до момента добричките инспектори са извършили 490 проверки на търговски обекти. По време на контрола са съставени 141 акта за административно нарушение, като 53 от тях са за неиздаване на касови бележки и разлика в касовата наличност. Установени са и 23-ма търговци, които са извършвали дейността си без наличието на касов апарат. 65 от актовете са съставени за нарушения на Кодекса за социално осигуряване.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*