От утре, до 20 май 2016 г., под патронажа на кмета на град Добрич – Йордан Йорданов, ще се проведе Двадесет и петото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ -Добрич`2016.
Своите певчески умения ще покажат 65 участници от 16 градове в страната и 6 държави. Председател на журито ще бъде известния български композитор, певец и инструменталист – Хайгашот Агасян. Членове на журито – София Лазополу – педагог в музикалната консерватория в Атина – носител на Гран при на „Сарандев“ 2001 г. и представители от Гърция, Румъния, Грузия, Казахстан и Молдова.
Откриването е утре, от 17:30 часа, в Концертна зала на Младежкия център. След официалната церемония, ще се състои първата конкурсна вечер. Втората е в четвъртък, в същия час и на същото място. На 20 май от 11 часа, в зала №3 на Младежкия център ще се състои среща на тема „Междукултурен обмен чрез музика“. Вечерта, от 18 часа е награждаването и гала-концерта, който ще завърши с рецитал на Михаела Филева – носител на Гран при „Сарандев`2008”.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*