35 ученици на гимназия „Гео Милев” получиха днес немските си езикови дипломи. Тържеството на зрелостниците от лайстунгскласе по традиция се състоя в Огледална зала „Нели Божкова”.
Официални гости на събитието бяха г-н Кастнер – главен консултант към Службата по немски език за училища в чужбина в Посолството на Германия в България и г-н Пригниц – координатор по немски език за Североизточна България. Немската диплома не е само отворен вход към висшите училища в немскоговорящите страни, но и авторитет, заяви директорът на гимназията Милена Иванова.
Милена Иванова заяви в словото си пред родители, учители, възпитаници и гости на гимназията, че немските езикови дипломи са мост към европейските културни ценности, символ на духовна близост между нашия народ и германския, чрез тях ставаме част от общото духовно и културно пространство.
От сърце ви желая щастлив и успешен път към вашите мечти, обърна се към абитуриентите Иванова.
По традиция бе дадена думата на единадесетокласниците да поздравят зрелостниците и на първенците на випуск 2016 да споделят преживяванията си в последните 5 години.
Водещите преподаватели на лайстунгскласе Маргарита Гроздева и Надя Бакларова не скриха емоциите си в своите обръщения. Бакларова пожела на питомците си препятствия и предизвикателства, за да могат да докажат на какво са способни.
Част от абитуриентите споделиха, че не е лесно да извоюваш немска езикова диплома. Повечето са насочили вниманието си към Германия, където ще продължат образованието си.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*